Αρχιτέκτων μηχανικός ΕΜΠ (2002), MΑ Πολιτιστική Πολιτική, Διοίκηση και Επικοινωνία Παντείου Πανεπιστημίου (2006).
Εργάζεται από το 2002 ως αρχιτέκτων και σύμβουλος εικαστικών και αρχιτεκτονικής. Έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με αρχιτεκτονικά γραφεία σε μελέτες δημοσίων και ιδιωτικών έργων αλλά και προσωπικά έργα. Από το 2012 είναι υπεύθυνη διαχείρισης έργου του γλύπτη Θόδωρου ενώ από το 2018 είναι ιδρυτικό μέλος και βασικό στέλεχος της Cities In Balance.
Αρχιτέκτονας, δρ ΕΜΠ.
Το 2001 ίδρυσε με τον αείμνηστο γλύπτη Θόδωρο το «Εργαστήριο Αστικού Τοπίου». Οι μελέτες του σε 26 αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς έχουν αποφέρει 9 βραβεία. Το έργο του για την Ανάπλαση του Κέντρου του Καρπενησίου βραβεύτηκε από την Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων (UIA, Architecture for All, “Friendly and Inclusive Spaces» 2017).
Η πολυετής έρευνά του στον τομέα των Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών διοχετεύτηκε στην διδακτορική του διατριβή στο ΕΜΠ με το θέμα αυτό. Ως μέλος του καταλόγου κριτών αρχιτεκτονικών διαγωνισμών του ΥΠΕΝ από το 2012, ορίστηκε κριτής σε αρκετές διοργανώσεις, ενώ έχει συμμετάσχει και σε επιτροπές του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ για την βελτίωση του θεσμού.
Αναπληρώτρια καθηγήτρια Κινηματογραφικών Σπουδών (Reader in Film Studies) στο Πανεπιστήμιο Liverpool John Moores, στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Από το 2015 εκδίδει το Αγγλόφωνο διεπιστημονικό περιοδικό Journal of Greek Media and Culture. Έχει δημοσιεύσει εκτενώς σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους σχετικά με τον Ελληνικό κινηματογράφο και η μονογραφία της «Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Μιούζικαλ» έχει κυκλοφορήσει και στα Ελληνικά (Εκδόσεις Παπαζήση, 2009). Ο συλλογικός τόμος για το σύγχρονο Βαλκανικό κινηματογράφο που συν-επιμελείται με την Ana Grgic θα εκδοθεί από το Edinburgh University Press το 2020, ενώ παράλληλα ετοιμάζει ένα σενάριο για μια ταινία τον πατέρα της γλύπτη Θόδωρο.
Στο θεωρητικό υπόβαθρο των στόχων της εταιρείας βρίσκεται η έννοια του δημόσιου χώρου ως πεδίο πολιτισμικής επικοινωνίας με καταλύτη την Τέχνη, σύμφωνα με το γλυπτικό, ερευνητικό, εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο του γλύπτη Θόδωρου (Παπαδημητρίου), και ιδιαίτερα εκείνη την πτυχή έργου του που εστιάζει στα ζητήματα βιωσιμότητας του αστικού χώρου και υλοποιήθηκε με ποικίλα ερευνητικά προγράμματα (όπως για το “Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών”, και τις “ Πολιτισμικές Οάσεις στο Δήμο Αμαρουσίου”) και με την διεπιστημονική ομάδα εργασίας υπό την επωνυμία «Εργαστήριο Αστικού Τοπίου».
Ο γλύπτης Θόδωρος υπήρξε επίτιμος πρόεδρος της εταιρίας την περίοδο ίδρυσής της και λίγο πριν φύγει από κοντά μας το 2018.